Telefoons checken op TelefoonCheck. Mobiel verloren? Ga naar www.MobiMY.nl Onlangs zijn er een aantal diensten overgegaan naar MobiMY. De TelefoonCheck pagina zal verder gaan als website voor het checken van Telefoons.

Telefoon Check

Onderdeel van het ReciperoXS Crime Reduction Ecosystem

NederlandWijzig

Welke informatie staat er op een Telefooncheck rapport.

Bekijk een voorbeeld rapport »

Uniek rapport ID: Dit is het unieke nummer gekoppeld aan het rapport. Deze kan gecontroleerd worden op Telefooncheck op echtheid. Dit is ook het ID wat je kunt verstrekken wanneer je het probeert te verkopen via Marktplaats of andere site. Het stelt kopers in staat om makkelijk het certificaat te bekijken.

Rapport gemaakt op: De datum waarop de check is uitgevoerd.

Opgegeven zoekcriteria: Hier kun je de door jou opgegeven zoekcriteria terugvinden.

Fabrikant informatie: Heel vaak kunnen we op basis van het opgegeven serie- of IMEI-nummer de fabrikant en het model type valideren en achterhalen. Dit brengt een bevestiging met zich mee dat het nummer echt en juist is en dat er niet aan gemorreld is. Als we geen informatie terug kunnen vinden in onze systemen, geven we niets weer op het rapport. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat we een apparaat weergeven dat totaal niet overeenkomt met het gecontroleerde item. Bijvoorbeeld: Je wilt een fiets controleren en er wordt een televisie weergegeven. Dit komt omdat onze database ontzettend veel serienummers bevat en het kan voorkomen dat bijvoorbeeld een fietsfabrikant een formaat serienummer kiest dat ook door een TV fabrikant wordt gebruikt. Bij afwezigheid van een betere match zal deze dan worden weergegeven. Deze check is van de grootste waarde bij controle van apparaten van hetzelfde type. Bijvoorbeeld: Als het serienummer van een Nokia bij controle een Sony teruggeeft, dan zou je hier vragen over kunnen hebben.

Eerder geblokkeerd: Dit is alleen voor mobiele telefoons gekoppeld aan GSM netwerken. Het laat zien of een toestel ooit eerder geblokkeerd is geweest. Dit kan gevolgen hebben voor de keuze die je maakt of je een toestel wilt aanschaffen of niet.

Nu geblokkeerd: Dit is de bij ons bekende informatie over het opgegeven IMEI-nummer gerelateerd aan dit merk, model en type.

Vermist: Als wij een melding hebben dat het apparaat gekoppeld aan het opgegeven serienummer als vermist / kwijt / verloren bekend staat, zal dit hier worden weergegeven.

Gestolen: Als wij een melding hebben dat het apparaat gekoppeld aan het opgegeven serienummer als gestolen bekend staat, zal dit hier worden weergegeven.

Verzekeringsclaims: Als er in onze database melding is gemaakt dat er voor het opgegeven serienummer een verzekeringsclaim loopt, dan zal dit hier worden weergegeven. Dit is belangrijk omdat het mogelijk kan doen leiden tot misverstanden en onenigheid over eigendom tussen de verkoper en verzekeraar.

Mogelijke vervalsing: Als wij over informatie beschikken dat het opgegeven serienummer in verband wordt gebracht met vervalsing, dan zal dit hier worden weergegeven.

Mogelijk gekloond: Als wij over informatie beschikken dat het opgegeven serienummer in verband wordt gebracht met zogenaamde kloning, dan zal dit hier worden weergegeven.

Eerder gebruik: Als wij over informatie beschikken dat het apparaat al eerder is gebruikt, dan zal dit hier worden weergegeven. Dit kan belangrijk zijn, omdat het vaak voorkomt dat een apparaat als nieuw wordt verkocht terwijl het wellicht om een herverpakt tweedehands apparaat gaat.

Recycled: Als recycled wordt weergegeven, houdt dit in dat het apparaat is bewerkt of verhandeld door een recycler of refurbisher en dat het geen nieuw apparaat betreft.: If an item is shown as recycled it means that it has passed through the hands of a recycler or a refurbisher and is not a new product.

Contract status: Een groen resultaat geeft aan dat Telefooncheck niet over informatie beschikt dat dit toestel onderdeel is van een contract met een netwerk. Een oranje resultaat geeft aan dat wij denken dat het apparaat hier wel wellicht onderdeel van is op het moment van controle. Bij koop moedigen wij aan om de verkoper te vragen te bevestigen dat het toestel vrij verkocht kan worden.

Financiële status: Als wij over informatie beschikken dat het serienummer nog steeds onderdeel van een financieringsovereenkomst, dan wordt deze hier weergegeven.

Garantie: Het groene vinkje geeft aan dat wij niet over informatie beschikken dat er reparaties aan het apparaat zijn uitgevoerd gedurende de garantieperiode.


Meer dan één check uitvoeren? Maak een account aan.

Ben je ondernemer, inkoper of iemand die gewoon vaak gebruikte elektronica koopt? Maak dan gebruik van de voordelen die een account met zich meebrengt. Overzicht van eerdere checks, betalings- en facturatieoverzichten, bulkcheck mogelijkheden en kortingen tot 50% bij aanschaf van meerdere checks.

Lees meer over de mogelijkheden voor Winkels en Recyclers »